hétfő, augusztus 20, 2007

Gumibarack

Az idei nyáron kevés finom gyümölcsöt ettem. A legnagyobb meglepetés az őszibarack teljes hiánya volt, helyette szinte minden áruházban és zöldségesnél ipari barackot árulnak, ami ugyan ránézésre megtévesztésig hasonlít az őszibarackra, ámde az íze és a húsának állaga rögtön elárulja, hogy ipari barackkal, becenevén gumibarackkal van dolgunk.

Ha rémlik az olvasónak, hogy a hűtőjében tárolt barack szép egyenletes sárga húsú, érett ugyan, de az íze kicsit furcsa és nem lédús, nem csöpög a leve, hanem inkább gumilabdára hasonlító, rágható állaga van, akkor kezdhet gyanakodni. Ezt a fajta barackot használják az élelmiszeriparban a gyümölcsjoghurtok gyártásához, ez a barack nem esik össze, apró darabjait rághatjuk egy év múlva is a joghurtban.

Talán az összes őszibarack elfagyott tavasszal vagy nem kapott elegendő vizet a termési fázisban, de ha az összes ipari barackot eladták a nyáron őszibaracknak, akkor mit raknak jövőre a joghurtokba? Bele se merek gondolni.

Nincsenek megjegyzések: